Zachraň jídlo!

Pro novinky a aktuální akce navštivte: http://zachranjidlo.cz/

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak se v pekárně odhadne kolik mají upéct chlebů? A kolik jich na konci dne vyhodí? Odhadnete kolik potravin se denně vyhodí a myslíte, že asi budou plesnivé nebo zkažené?

Slyšeli jste někdy o normách na zeleninu a ovoce – diskriminující zahnutou okurku, větší či menší bramboru, širší či užší banány? A máte ten dojem, že v obchodech jsou tyto potraviny skoro všechny stejné? A vlastně jen v menších samoobsluhách můžete najít zajímavé tvary?

Možná zjistíte, že tak jak nás všechny školy vedou k tomu, abychom všichni měli stejné znalosti a vědomosti – což pak činí těžší a těžší se odlišit a možná právě v nás zadusuje tu touhu být jiní – přece by se nám smáli! Tak to samé platí pro svět jídla!

Pokud jsem ve Vás vzbudila jiskřičku zájmu, podívejte se na film „Z popelnice do lednice?“ a možná na některé z těchto otázek objevíte poněkud na hlavu postavené odpovědi.

Když se po shlédnutí filmu budete chtít podílet na něčem, co by mohlo tomuto hroznému plýtvání pomoci možná i časem zabránit, navštivte web zachraň jídlo a zapojte se jako dobrovolník nebo je navštivte v jejich novém kanclu! 🙂 Já se zcela určitě zapojím! 🙂

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář