Recenze: Banh Mi Makers vietnamské bagety

Bageta s hovězím masem a bageta s rybími placičkami – krásná čerstvá zelenina samozřejmě nesmí u vietnamského jídla chybět

Když se řekne vietnamská kuchyně, většina z Vás si asi představí nudlovou polévku Pho, ti znalejší třeba i skvělé hovězí na grilu Bun chá nebo třeba nepečené závitky Nem cuon. Kde si dát tyhle dobroty už jsme na Gastroradaru psali (koukněte na článek o Sapě nebo vietnamských restauracích v Praze), teď pro Vás ale máme úplnou novinku – od čtvrtka 5.2. 2015 se v centru Prahy objevilo další zajímavé místo, kde ochutnat vietnamskou kuchyni, tentokrát ale místo nudlí a závitků můžete vyzkoušet domácí vietnamské bagety!

Sourozenci nám při přípravě baget ochotně zapózovali 🙂

 

Na bagetu do Bílé Labutě

Nové občerstvení Banh Mi Makers najdete v ulici Na Poříčí, přímo v obchodním domě Bílá Labuť – bagety mají hned u vchodu, zvenku si ale prodejny jen těžko všimnete, žádná venkovní reklama z ulice totiž vidět není (to by chtělo vylepšit, zvlášť když přímo naproti sídlí Subway a o kus dál Bageterie boulevard, které jsou vidět z dálky). My jsme dokonce obchod přehlédli úplně a prošli celý obchodní dům, než jsme zjistili, že jsme prostě jen vešli bočním vchodem a bagety jsou u toho prostředního…. Takže se hned u vstupu pořádně rozhlédněte 🙂

Rodinný podnik se vším všudy

Malý stánek nabízí hned několik druhů baget (vybírat si můžete z několika druhů náplní, v nabídce je kromě vepřového, kuřecího a hovězího masa třeba také bageta s rybími placičkami), dát si ale můžete třeba také závitky nebo čerstvě vymačkané ovocné nápoje. Co nám v nabídce trochu chybělo byla vegetariánská varianta bagety – ale třeba časem přibude? 🙂

S výběrem Vám rádi pomůžou dva příjemní mladí sourozenci, kteří nás i trochu víc seznámili s konceptem jejich občerstvení – jedná se o rodinnou firmu, ve které se všichni členové podílí na výrobě jednotlivých surovin, recept na náplň baget je domácí (stejně tak i samotné bagety) a můžeme tak ochutnat skutečně tradiční vietnamskou kuchyni bez úprav. Výrobna baget je na Smíchově, odkud se i rozváží po Praze.

A co jsme si dali my?

Ochutnali jsme bagetu s hovězím masem a zmíněnou bagetu s rybími placičkami – z nich nás víc zaujala ta s hovězím, které je sice mleté, ale má výraznou chuť opékaného masa. Asi nejlepší je na bagetě čerstvá zelenina, chuť koriandru a typické zálivky. Jako alternativa k baleným bagetám skvělé, v konkurenci teplých baget  to ale nebude mít bistro lehké (především když je poblíž Bageterie Boulevard, která občas dovede nabídnout opravdu chutné kombinace surovin)  – rádi sem ale zase někdy zajdeme, třeba i na ochutnávku dalších druhů 🙂

Takže až budete mít někdy cestu kolem Bílé Labutě, zkuste sem nakouknout a ochutnat bagetu trochu jinak 🙂 A jestli si vyberete něco jiného z nabídky, dejte nám vědět, jak vám chutnalo! 🙂

Honza a Sylvie

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář