Recenze: Banh Mi Makers vietnamské bagety

Bageta s hovězím masem a bageta s rybími placičkami – krásná čerstvá zelenina samozřejmě nesmí u vietnamského jídla chybět

Když se řekne vietnamská kuchyně, většina z Vás si asi představí nudlovou polévku Pho, ti znalejší třeba i skvělé hovězí na grilu Bun chá nebo třeba nepečené závitky Nem cuon. Kde si dát tyhle dobroty už jsme na Gastroradaru psali (koukněte na článek o Sapě nebo vietnamských restauracích v Praze), teď pro Vás ale máme úplnou novinku – od čtvrtka 5.2. 2015 se v centru Prahy objevilo další zajímavé místo, kde ochutnat vietnamskou kuchyni, tentokrát ale místo nudlí a závitků můžete vyzkoušet domácí vietnamské bagety!

Sourozenci nám při přípravě baget ochotně zapózovali 🙂

 

Na bagetu do Bílé Labutě

Nové občerstvení Banh Mi Makers najdete v ulici Na Poříčí, přímo v obchodním domě Bílá Labuť – bagety mají hned u vchodu, zvenku si ale prodejny jen těžko všimnete, žádná venkovní reklama z ulice totiž vidět není (to by chtělo vylepšit, zvlášť když přímo naproti sídlí Subway a o kus dál Bageterie boulevard, které jsou vidět z dálky). My jsme dokonce obchod přehlédli úplně a prošli celý obchodní dům, než jsme zjistili, že jsme prostě jen vešli bočním vchodem a bagety jsou u toho prostředního…. Takže se hned u vstupu pořádně rozhlédněte 🙂

Rodinný podnik se vším všudy

Malý stánek nabízí hned několik druhů baget (vybírat si můžete z několika druhů náplní, v nabídce je kromě vepřového, kuřecího a hovězího masa třeba také bageta s rybími placičkami), dát si ale můžete třeba také závitky nebo čerstvě vymačkané ovocné nápoje. Co nám v nabídce trochu chybělo byla vegetariánská varianta bagety – ale třeba časem přibude? 🙂

S výběrem Vám rádi pomůžou dva příjemní mladí sourozenci, kteří nás i trochu víc seznámili s konceptem jejich občerstvení – jedná se o rodinnou firmu, ve které se všichni členové podílí na výrobě jednotlivých surovin, recept na náplň baget je domácí (stejně tak i samotné bagety) a můžeme tak ochutnat skutečně tradiční vietnamskou kuchyni bez úprav. Výrobna baget je na Smíchově, odkud se i rozváží po Praze.

A co jsme si dali my?

Ochutnali jsme bagetu s hovězím masem a zmíněnou bagetu s rybími placičkami – z nich nás víc zaujala ta s hovězím, které je sice mleté, ale má výraznou chuť opékaného masa. Asi nejlepší je na bagetě čerstvá zelenina, chuť koriandru a typické zálivky. Jako alternativa k baleným bagetám skvělé, v konkurenci teplých baget  to ale nebude mít bistro lehké (především když je poblíž Bageterie Boulevard, která občas dovede nabídnout opravdu chutné kombinace surovin)  – rádi sem ale zase někdy zajdeme, třeba i na ochutnávku dalších druhů 🙂

Takže až budete mít někdy cestu kolem Bílé Labutě, zkuste sem nakouknout a ochutnat bagetu trochu jinak 🙂 A jestli si vyberete něco jiného z nabídky, dejte nám vědět, jak vám chutnalo! 🙂

Honza a Sylvie

Jsem diplomovaná Wellness specialistka (DiS.) v oboru Wellness-Balneo. Zakladatelka webu Zdraví posláním a autorka více než 200 článků. Masérka mimo oblast zdravotnictví. Instruktorka ZTV – Zdravotní Tělesné Výchovy (kompenzačně-rekondičního cvičení). Ambasadorka destigmatizace medical-wellness léčby duševních onemocnění a vlastník CAE (Certificate of Advanced English).

Kdo jsem jako Wellness specialistka?
Studovala jsem vyšší odbornou školu. Mezi mé předměty patřily: psychologie zdraví, well-being, anatomie, fyziologie, balneologie a fyzikální terapie, interkulturní komunikace, fitness, funkční vyšetření, výživa, lékařská problematika zdravotní tělesné výchovy, gymnastika, základy veřejného zdravotnictví, specifika saunování, sportovní masáž, baňkování, lávové kameny, tvorba wellness programů, základy první pomoci a další..
Studium jsem zakončila Absolventskou prací o zvládání patologického stresu a deprese medical-wellness metodami, kterou si můžete přečíst na těchto stránkách v rubrice E-kniha. Absolutorium se skládalo z obhájení Absolventské práce a zkoušek z Wellness a Biomedicíny a Anglického jazyka.

Oblasti odborného zájmu:
Wellness, prevence, regenerace, kompenzace a rekondice, psychologie zdraví (motivace, zvládání patologického stresu, seberozvoj aj.), medical-wellness přístup při zvládání patologického stresu, deprese, BAP a bolestí zad.

Odborná publikace:
Absolventská práce s názvem Distres a možnosti zvládání se zaměřením na 13 medical-wellness strategií v rámci zvládání patologické stresové zátěže a deprese.

Služby v Praze:
Wellness masáže (masáže mimo zdravotnictví),  ZTV (s prvky metody Balantes propojující prvky fyzioterapie, pilates, balančního cvičení a aktivního středu těla s psychorelaxací a vědomým pohybem, osobně k tomu navíc přidávám prvky jógy s technikami automasáže), tvorba a inovace wellness programů pro wellness centra, konzultace a přednášky o zdravém životním stylu, wellness-medical přístupech v rámci zvládání těžké stresové zátěže a deprese a další.

Sociální sítě:
Facebook: Zdraví posláním, Wellness jóga, Wellness masáže (pokud jste u mne byli na masáži, tak zde můžete zanechat Vaši recenzi)
Instagram: wellness_specialistka_sylvie
Youtube: Zdraví posláním

Pokud máte zájem o spolupráci využijte kontaktní formulář nebo zdraviposlanim@seznam.cz

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář