Okoun nilský – ochutnejte!

Potřebujeme:
– filet okouna nilského – chlazený
– Rama máslo – avokádo,limetka
– koření – bylinkové máslo
– sůl
– sušený česnek
– olivový olej
– 150 – 200ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
– plátky mandlí (dle úvahy)

Filet necháme mimo lednici asi půl hodiny, posolíme a necháme pustit přebytečnou vodu.
Zapékací mísu zlehka vymažeme olivovým olejem nebo bylinkovým máslem.

V misce smícháme bylinkové koření s máslem. Uleželý filet položíme do vymazané zapékací mísy lehce posypeme sušeným česnekem a potřeme vzniklou směsí. Zalijeme pomerančovou šťávou – filet v tom nemá plavat, ale zlehka nasáknout chuť během pečení. Pečeme asi 30 min na 190 stupních.

Filet nandáme na talíř i s pomerančovou omáčkou z pekáčku. Můžeme doplnit spařenými zelenými fazolky nebo brambory.
Dobrou chuť!

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář