Okoun nilský – ochutnejte!

Potřebujeme:
– filet okouna nilského – chlazený
– Rama máslo – avokádo,limetka
– koření – bylinkové máslo
– sůl
– sušený česnek
– olivový olej
– 150 – 200ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
– plátky mandlí (dle úvahy)

Filet necháme mimo lednici asi půl hodiny, posolíme a necháme pustit přebytečnou vodu.
Zapékací mísu zlehka vymažeme olivovým olejem nebo bylinkovým máslem.

V misce smícháme bylinkové koření s máslem. Uleželý filet položíme do vymazané zapékací mísy lehce posypeme sušeným česnekem a potřeme vzniklou směsí. Zalijeme pomerančovou šťávou – filet v tom nemá plavat, ale zlehka nasáknout chuť během pečení. Pečeme asi 30 min na 190 stupních.

Filet nandáme na talíř i s pomerančovou omáčkou z pekáčku. Můžeme doplnit spařenými zelenými fazolky nebo brambory.
Dobrou chuť!

Diplomovaná wellness specialistka (DiS.) v oboru Wellness-Balneo. Zakladatelka webu Zdraví posláním a autorkavíce než 200 článků. Masérka v síti Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Instruktorka Zdravotní tělesné výchovy. Vlastník CAE (Certificate of Advanced English). Ambasadorka destigmatizace medical-wellness léčby duševních onemocnění.

Oblasti odborného zájmu:
Wellness, prevence, regenerace, rehabilitace, psychologie zdraví, zvládání těžké stresové zátěže, deprese, BAP a bolestí zad.

Odborná publikace:
Absolventská práce s názvem Distres a možnosti zvládání se zaměřením na 13 medical-wellness strategií v rámci zvládání patologické stresové zátěže a deprese.

Služby:
Masáže,  ZTV (s prvky jógy a automasáží), přednášky o wellness-medical přístupech v rámci zvládání těžké stresové zátěže a deprese a další.

Vedle těchto stránek spravuje Youtube kanál Zdraví posláním, facebookové stránky: Zdraví posláním, Wellness jóga, Wellness masáže (pokud jste u mne byli na masáži, tak zde můžete zanechat Vaši recenzi) a Instagram Sylvia’s wellness.
Pokud máte zájem o spolupráci využijte kontaktní formulář nebo zdraviposlanim@seznam.cz

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář