Vietnamská kuchyně – Recept na Jarní závitky

Foto recept na nejlepší jarní závitky, které jste kdy jedli ! 🙂

Ne na verzi kapající olejem kterou jste zvyklí vídat v „čínských“ restauracích! 😉 Skvěle tento rozdíl vysvětluje tento článek: http://www.lidovky.cz/cinska-vs-vietnamska-kuchyne-male-patrani-po-puvodu-bister-po5-/dobra-chut.aspx?c=A100625_110329_dobra-chut_glu

Pečené upřednostnuji domácí, ale pokud chcete ochutnat i nepečenou verzi a koupit typický vietnamský sos k Vašim závitkům navštivte Pho Vietnam v Praze! 🙂

        INGREDIENCE (můžete nakoupit ve vietnamské tržnici SAPA) + POSTUP

  1. (fotky ingrediancí zde)
  2. syrové šedé krevety
  3. houby Shitake a Jidášovo ucho
  4. 1 cibule, 1 mrkev a vlasové rýžové nudle , 1 jarní cibulka – množství na 1 čajový talířek
  5. 2 vejce
  6. malé množství hladké mouky
  7. 1 balení mletého masa –  z půl kila mletého masa mix budete mít okolo 30ti zavitků
  8. rýžový papír bánh da nem ( na obrázku mám špatný), 
Ohledně množství a způsobu přípravy –  se držte obrázků 😉
Promícháme maso s ingrediencemi z talířku – houbami, cibulí, mrkví a krevetami – nasekanými na drobno.
Přídáme dvě vejce a nasekanou jarni cibulku a ještě jednou  promícháme, aby se ingredience spojily.
Rozmícháme mouku v mističce s vodou.
A potíráme jednu stranu rýžového papíru, aby změkl – snažte se ho nerozmočit 😉
Vlhkou stranu otočíme dolů a do spodní poloviny doprostřed vložíme směs masa asi o šířce 3 – 4 cm a výšce 2 – 3 cm, ve vysledku budete mit roztomile male zavitky, ktere kazdy rad ochutna ( ilustracni fotka mnozstvi je v galerii) 🙂
Začneme rolovat asi do půlky papíru – hlavně se nebojte a pořádně utahujte váleček.
V půlce ohneme boční strany jako vidíte na obrázku a dorolujeme.
Vaše rolky by nyní měly mít velikost asi Vašeho ukazováčku – mám radši jídlo v menších dávkách, téměř vždy to vypadá chutněji 🙂
Maminka mé vietnamské kamarádky Trang mi zdůrazňovala, že se musí okamžitě smažit, takže si je nepřipravujte třeba půl dne předem, ale opravdu v dobu, kdy je budete smažit.
Vložíme jednu po druhé do horkého oleje na pánvi a každou rolku poválejte napříč pánví, aby se obalila horkým olejem ze všech stran. Poté ztlumte plamen a dosmažte.
Pro dosažení křupavosti a lepší chuti smažte dvakrát!

Namáčejte v typickém vietnamském sosu, který si můžete koupit ve vietnamském bistru, já chodím do Pho Vietnam na Jiřího z Poděbrad nebo si kupte v Tescu nebo Bille thajskou Sladkou chilli omáčku.

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář