Hamburger z červené řepy – recept

<Úžasný recept z kuchařky The Really Hungry Vegetarian Student Cookbook.
Konečně jsem ochutnala něco přímo od Jamieho Olivera! V galerii vidíte přehlídku nejlepších vegetariánských hamburgerů: z červené řepy, který jsem ani nestihla krásně vyfotit, jak se po něm zaprášilo.. Hamburger z restaurace Plevel a hamburger Happy cow z restaurace Jamieho Olivera v Londýně.
Pochutnají si i „masožravci“ i lidi, kteří nejsou fanoušky červené řepy, protože burger nebude chutnat jako řepa 😉

Opravdu to stojí za tu námahu, pokud snad pochybujete – strouhání řepy je ta nejhorší část!!!!! 🙂
Jen bych lehce doplnila:
– kopr a petržel obvykle vynechávám a výsledek je skvělý!!
– použijte suché ovesné vločky
– podle mne je burger daleko lepší s majonézou než s horčicí, i když možná by byla dobrá kombinace hořčice s medem 

Recept:
3 lžičky tymiánu
2 velké řepy, zbavené slupek, najemno nastrouhané – množství koření přizpůsobte velikosti řep (strouhání řep je namáhavé a vyčerpávající, takže začněte předehřívat troubu, až po jejich nastrouhání)
2 mrkve zbavené slupek, najemno nastrouhané
1 hrnek suchých ovesných vloček
3 vejce
1 střední červená cibule, najemno nakrájená
2 stroužky rozdrceného česneku
sůl a pepř, podle množství řepy
1 lžíce olivového oleje

K podávání:
1-2 tmavé celozrné kaiserky na osobu (většině lidí stačí jeden hamburger, červená řepa je dost sytá)
čerstvý listový špenát/ledový salát
majonéza

Předehřejte troubu na 180 C.
Červenou řepu, mrkev, vločky, vajíčka, cibuli a česnek a tymián důkladně promíchejte rukama ve velké míse. Dejte pozor, aby vajíčka a koření bylo rozmícháno v celé směsi. Dokořeňte solí a pepřem a nechte odpočívat 15 minut. (za tu dobu by vločky měly vsáknout šťávu)

Rukama formujte placičky a pokládejte na pánev, do rozehřátého olivového oleje na malý výkon. Opékejte dokud obě strany burgeru budou do zlatova – 2-4 minut na každé straně. Poté burgery přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě 20 minut.
Rozkrojené housky hoďte na posledních 5 minut k hamburgerům, pak najednou vyndejte. Housky pomažte majonézou, přidejte salát nebo špenát a Váš skvělý hamburger! 😉

 

 

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář