Recenze: Golden Tikka

S kuponem ze Slevomatu jsme vyrazili objevovat taje indické kuchynĕ do restaurace blizko I.P.Pavlova.

Jako předkrm jsme si dali naprosto úžasnou tomatovou polévku se zázvorem – Adrak-Tulsi Tomato Ka Shorba, už ta mne přesvědčila o zařazení indické kuchyně do mého života.

Hlavním chodem pro nás bylo kuřecí maso v tradiční úpravě Tikka masala a jehnĕčí maso ve špenátové omáčce – Lamb Palak spolu s typickými plackami – Garlic Naan a Roti (Chapati) (většinu času jsem používala placky misto příboru – na nabíráni výborné husté omáčky byly jako stvořené) .

Obě jidla byla skvělá, ale mně více chutnala špenátová verze s jehněčím masem 🙂

Jako dezert jsme si objednali Gulab Jamun – nikdy jsem nic tak extrémně sladkého nejedla, ale národy jako turci, indové a egypťané jsou tím proslulí, mě to opravdu přišlo neúnosně sladké, doporučuji dát si Lassi (takové jogurtové mléko) nebo indický čaj 🙂

Během večeře přicházel velký počet indických rodin a párů – což svědčí o velmi dobré úrovni této restaurace 😉

Restaurace ale zároveň patří mezi ty, kde necháte za večeři poměrně dost peněz – naše útrata byla skoro 400 Kč na osobu (díky kuponu jsme ale měli slevu 50%), takže před její návštěvou určitě zkuste na internetu najít nějakou slevovou akci 😉

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář