Filtrujte uhlím!

Filtrujte kohoutkovou vodu a nespoléhejte se na balenou vodu s nekonečnou dobou spotřebitelnosti! 🙂

Já používám filtraci uhlím už více než dva roky, díky tomu jsem přestala kupovat balené vody – ušetřila peníze a piju čistou a zdraví prospěšnou vodu, uhlí změkčuje vodu z kohoutku, tím vylepšuje její chuť! 🙂 Jednou za tři měsíce se musí uhlí převařit, aby vypustily všechny škodlivé látky které pochytalo a za další tři měsíce ho můžete využít třeba na mineralizaci květin nebo absorbátor zápachů. 

Já jsem svou láhev koupila v NAOKO blízko Palladia za 500kč, po půl roce je nutné uhlí vyměnit a nová „větvička“ stojí asi 120kč.  Oproti každodennímu kupování minimálně dvou litrových lahví jsem ještě významně ušetřila! 🙂
Svou láhev se zabudovaným „dolíčkem“ na uhlí nosím stále u sebe a je bez nebezpečných chemikálií zvaných BPA.  Uhlí jako filtrace vody se používá např. v čajovnách, také tento způsob vzešel z Japonska! 🙂
Bližší info o uhlí na jejich stránkách: http://www.black-blum.com/products/charcoal-filter/

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

2 Responses to “ Filtrujte uhlím! ”

  1. Balená voda je akorát rejže na věci kterou máme téměř zadarmo z kouhoutku a mnohdy ve větší kvalitě. Tedy kupovat si balenou vodu je zcela zbytečné a zcela zbytečné je tu kohoutí filtrovat- od čeho jí to vlastně filtruješ, co je v té kohoutí, přísně kontrolované a zdravotně zcela nezávadné tak zničujícího, že se to musí filtrovat? Dle mého názoru jsi akorát utratila zbytečné pětikilo.

    • Neboj, netvrdím, že v kohoutkové vodě je něco zničujícího – ale ono stačí třeba obyčejné staré rezavé trubky v panelácích, starších domech, nebo prostě v ulici za rohem, kde se nikomu už třicet let nechce rozkopat asfalt, a už to na chuti vody je znát. Záleží samozřejmě kde člověk bydlí (typ zástavby, zdroj vody), ale normy a kontroly ti neovlivní všechno – někde máš třeba vodu prostě víc železitou, někde hodně měkkou a chuť je jiná. Zdravotní důsledky těžko říct, nikomu filtrování nevnucuju, ale nesmysl to vážně není – těžko se přít o tom, které částice uhlí vezme a které ne, nebo k čemu jsou normy – hlavní je, že chuťově skutečně poznáš, že se něco změnilo, a voda je LEPŠÍ 🙂 P.S. Jinak docela zajímavé ohledně norem je to (když už bychom tvrdili, že je každá voda splňuje), že třeba ČSN o vodě pro kojence mj. říká, že nesmí obsahovat více než 15mg/l dusičnanů. Jenže například takový pstruh trvale nepřežije ve vodě s obsahem nad 5 mg/l… (viz. třeba tady http://www.vodovoda.cz/vodovoda/proc-pit-obycejnou-vodu/). Takže otázka je i to, na základě čeho jsou normy stanovené, ale to už vážně řešíme něco, co je dost sporné – ale tu chuť si může každý vyzkoušet sám 🙂 😉

Napsat komentář