Recenze: Chef parade – italská kuchyně 1

http://www.chefparade.cz/
Málem jsem chodila na hotelovku, kterou jsem nakonec na poslední chvíli odřekla. Tak jsem si po asi 5ti letech řekla, že bych se k tomu mohla zase obloukem vrátit a absolvovat nějaké „oficiální“ vzdělání. Vybrala jsem Italskou kuchyni 1. v Chefparade – hlavně kvůli přípravě vlastních těstovin, na což jsem byla opravdu velmi zvědavá…

Prostředí Chefparade je moc pěkné, jen mě lehce překvapilo, že jsme si měli platit pití – měla jsem pocit, že je „v ceně“.
Kuchař Lukáš Jeništa mne upřímně moc neohromil, ve výsledku ani to jídlo.. I když mne to neohromilo/nenadchlo – musím uznat, že kvalita byla srovnatelná s pražskými italskými restauracemi.

Vše co jsme vařili jsem schopna uvařit sama (díky Jamiemu Oliverovi – díky, kterému jsem začala asi v 15ti vařit a naučila se z jeho videí a filmů, téměř vše co jsme dělali dnes) například těstoviny na které jsem se nejvíce těšila a nemohla jsem dospat, že konečně ochutnám autentické čerstvé těstoviny, které už ani nemohou být čerstvější, když je sama vytvořím, mne také neohromily. Což mě opravdu překvapilo, byla jsem skoro odhodlaná si koupit semolinovou mouku a obětovat čas výrobě..

Na Lukášovi mi vadilo, že nám řekl jeden krok a na další jsme se museli ptát. Stačilo by jen zmínit pár kroků dopředu. Asi jsem moc náročná, ale u učitele-kuchaře italské kuchyně mi chyběl extrovertní charakter. Prototyp – Jamie Oliver. 🙂
Jinak mu asi nemám co vytknout. Ukázal nám i základy, jako krájení, trošku se rozpovídal i o vývaru.. Během servírování lasagní ozdobil talíře bazalkovým a rajčatovým pestem, což dojem z jídla hned zvýšilo. 🙂

Takže co jsme dělali:

  • Příprava několika druhů domácích těstovin – bazalkové, houbové, rajčatové, vínové a pravých italských omáček – rajčatová a houbová
  • Lasagne
  • Bazalkové pesto s piniovými oříšky a olivovým olejem – velice dobrá byla verze obohacená o sušená rajčata
  • Tradiční Ragů Bolognese – používá se do lasagní
  • Typické risotto s pravým italským parmazánem

Vše bylo dobré, rozhodně lepší než kvalita školní jídelny a kupovaných chlazených nebo mrazených jídel. Kvalita byla srovnatelná s italskými restauracemi v Praze. 😉 Pro mne toho nebylo moc nového, kromě sušených hub a bazalkového pesta se sušenými rajčaty.Kurz bych doporučila úplným začátečníkům kuchařům nebo nováčkům v italské kuchyni. Také bych místo rádia na kurzu pustila italské písničky – tady je ochutnávka, dejte je nahlas, až budete vařit! 😉 https://www.youtube.com/watch?v=9_guNEfxTII
Podle životopisu na stránkách Chefparade a působnosti vedle Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho bych na další kurz šla k Radkovi Jakubcovi, do Laboratoria k Markovi Pavalovina nebo na asijskou kuchyni ke Kamu. Pokud chcete něco málo ušetřit a naučit se zhruba stejně jako na Italské kuchyni 1 v Chefparade sledujte Jamieho Olivera:
V aj: https://www.youtube.com/user/JamieOliver
V čj:  https://www.youtube.com/results?search_query=jamie+oliver+cz+dabing

 

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář