Recenze: Chef parade – italská kuchyně 1

http://www.chefparade.cz/
Málem jsem chodila na hotelovku, kterou jsem nakonec na poslední chvíli odřekla. Tak jsem si po asi 5ti letech řekla, že bych se k tomu mohla zase obloukem vrátit a absolvovat nějaké „oficiální“ vzdělání. Vybrala jsem Italskou kuchyni 1. v Chefparade – hlavně kvůli přípravě vlastních těstovin, na což jsem byla opravdu velmi zvědavá…

Prostředí Chefparade je moc pěkné, jen mě lehce překvapilo, že jsme si měli platit pití – měla jsem pocit, že je „v ceně“.
Kuchař Lukáš Jeništa mne upřímně moc neohromil, ve výsledku ani to jídlo.. I když mne to neohromilo/nenadchlo – musím uznat, že kvalita byla srovnatelná s pražskými italskými restauracemi.

Vše co jsme vařili jsem schopna uvařit sama (díky Jamiemu Oliverovi – díky, kterému jsem začala asi v 15ti vařit a naučila se z jeho videí a filmů, téměř vše co jsme dělali dnes) například těstoviny na které jsem se nejvíce těšila a nemohla jsem dospat, že konečně ochutnám autentické čerstvé těstoviny, které už ani nemohou být čerstvější, když je sama vytvořím, mne také neohromily. Což mě opravdu překvapilo, byla jsem skoro odhodlaná si koupit semolinovou mouku a obětovat čas výrobě..

Na Lukášovi mi vadilo, že nám řekl jeden krok a na další jsme se museli ptát. Stačilo by jen zmínit pár kroků dopředu. Asi jsem moc náročná, ale u učitele-kuchaře italské kuchyně mi chyběl extrovertní charakter. Prototyp – Jamie Oliver. 🙂
Jinak mu asi nemám co vytknout. Ukázal nám i základy, jako krájení, trošku se rozpovídal i o vývaru.. Během servírování lasagní ozdobil talíře bazalkovým a rajčatovým pestem, což dojem z jídla hned zvýšilo. 🙂

Takže co jsme dělali:

  • Příprava několika druhů domácích těstovin – bazalkové, houbové, rajčatové, vínové a pravých italských omáček – rajčatová a houbová
  • Lasagne
  • Bazalkové pesto s piniovými oříšky a olivovým olejem – velice dobrá byla verze obohacená o sušená rajčata
  • Tradiční Ragů Bolognese – používá se do lasagní
  • Typické risotto s pravým italským parmazánem

Vše bylo dobré, rozhodně lepší než kvalita školní jídelny a kupovaných chlazených nebo mrazených jídel. Kvalita byla srovnatelná s italskými restauracemi v Praze. 😉 Pro mne toho nebylo moc nového, kromě sušených hub a bazalkového pesta se sušenými rajčaty.Kurz bych doporučila úplným začátečníkům kuchařům nebo nováčkům v italské kuchyni. Také bych místo rádia na kurzu pustila italské písničky – tady je ochutnávka, dejte je nahlas, až budete vařit! 😉 https://www.youtube.com/watch?v=9_guNEfxTII
Podle životopisu na stránkách Chefparade a působnosti vedle Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho bych na další kurz šla k Radkovi Jakubcovi, do Laboratoria k Markovi Pavalovina nebo na asijskou kuchyni ke Kamu. Pokud chcete něco málo ušetřit a naučit se zhruba stejně jako na Italské kuchyni 1 v Chefparade sledujte Jamieho Olivera:
V aj: https://www.youtube.com/user/JamieOliver
V čj:  https://www.youtube.com/results?search_query=jamie+oliver+cz+dabing

 

Jsem diplomovaná Wellness specialistka (DiS.) v oboru Wellness-Balneo. Zakladatelka webu Zdraví posláním a autorka více než 200 článků. On-call masérka v Elementa agency (pražské 4* a 5* hotely: Corinthia 5*, InterContinental 5*, Panorama 4* aj.). Instruktorka ZTV – Zdravotní Tělesné Výchovy (kompenzačně-rekondičního cvičení). Ambasadorka destigmatizace medical-wellness léčby duševních onemocnění a vlastník CAE (Certificate of Advanced English).

Kdo jsem jako Wellness specialistka?
Studovala jsem pražskou vyšší odbornou školu. Mezi mé předměty patřily: psychologie zdraví, well-being, anatomie, fyziologie, balneologie a fyzikální terapie, interkulturní komunikace, fitness, funkční vyšetření, výživa, lékařská problematika zdravotní tělesné výchovy, základy veřejného zdravotnictví, specifika saunování, sportovní masáž, baňkování, lávové kameny, tvorba wellness programů , základy první pomoci a další..
Studium jsem zakončila Absolventskou prací o zvládání patologického stresu a deprese medical-wellness metodami, kterou si můžete přečíst na těchto stránkách v rubrice E-kniha. Absolutorium se skládalo z obhájení Absolventské práce a zkoušek z Wellness a Biomedicíny a Anglického jazyka.

Oblasti odborného zájmu:
Wellness, prevence, regenerace, kompenzace a rekondice, psychologie zdraví (motivace, zvládání patologického stresu, seberozvoj aj.), medical-wellness přístup při zvládání patologického stresu, deprese, BAP a bolestí zad.

Odborná publikace:
Absolventská práce s názvem Distres a možnosti zvládání se zaměřením na 13 medical-wellness strategií v rámci zvládání patologické stresové zátěže a deprese.

Služby v Praze:
Wellness masáže,  ZTV (s prvky metody Balantes propojující prvky fyzioterapie, pilates, balančního cvičení a aktivního středu těla s psychorelaxací a vědomým pohybem), ale i s prvky jógy a s technikami automasáží), tvorba antistresového wellness programu, konzultace/přednášky o wellness-medical přístupech v rámci zvládání těžké stresové zátěže a deprese a další.

Sociální sítě:
Facebook: Zdraví posláním, Wellness jóga, Wellness masáže (pokud jste u mne byli na masáži, tak zde můžete zanechat Vaši recenzi)
Instagram: wellness_specialistka_sylvie
Youtube: Zdraví posláním

Pokud máte zájem o spolupráci využijte kontaktní formulář nebo zdraviposlanim@seznam.cz

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář