Recenze: Café Palanda

Telepatie. Určitě ji znáte. Myslíte na někoho, koho jste například dlouho neviděli a on Vám napíše nebo zavolá. Přesně to se stalo minulý týden i mě a tak jsme na návrh mé kamarádky a jejího manžela vyrazili na večeři do Café Palanda. Mám tak další možnost se s Vámi, milí čtenáři a milovníci masa, podělit o gurmánské zážitky. Tentokrát z vyhledávané burgrové restaurace v centru Prahy.

Ještě před tím, než jsem se s mým partnerem na setkání vydala, zabrousila jsem na jejich internetové stránky, abych se dozvěděla něco více.  Vypadá to, že kvalita surovin není pro Café Palanda jen prázdný pojem, ale jedno z hlavních kritérií. Jak jsem zjistila posléze, menu nebylo na webových stránkách aktuální. V důsledku to však nevadilo.

Café Palanda se nachází ve Zlatnické ulici, která spojuje ulici Na Poříčí a Petrské náměstí na Praze 1 a protože to máme kousek od našeho bydliště, vydali jsme se pěšky, natěšeni na naše přátele a skvělé jídlo.

Z venku restaurace nevypadá nějak ohromně. Obzvlášť večer, kdy už je tma. V podstatě se dá zaměnit za tuctovou hospodu. Dojem ještě více umocňuje modrý závěs zavěšený v průvanu ode zdi ke zdi hned za vstupem. Kam jdete tak nevidíte. Zvyšujícím se obavám však dává ráznou přítrž vůně jídla. Ta je skutečně příjemná, evokující sladké tóny s příchutí pečeného masa a tymiánu. Na hranici únosnosti intenzity vůně zůstává i po odhrnutí závěsu. Při pohledu do restaurace je na první pohled patrné, že jste v burgrárně a že jste tu dobře!  Co Vás zaujme na první pohled je nádobí. To je chromové a v osvětlení restaurace odráží světlo a dotváří tak atmosféru. Tu nenarušila ani příjemná obsluha, která nás tiše usadila k rezervovanému stolu v horní části restaurace. Přesto bych v dolní části restaurace místo nevyhledávala. Především u stolů kolem vstupu bych se v klidu nenajedla. Horní část byla naopak moc příjemná. Stoly byly čisté, pokojová teplota ideální. Obsluha také nezaváhala, a protože lístek má všeho všudy dvě strany, mohli jsme se po několika málo minutách občerstvováni dobře vychlazeným pivem i správně nevychlazeným červeným vínem, těšit na Royal Cheese burger a Crispy Cheddar Burger s hranolkami a omáčkami.

Ačkoliv byla restaurace téměř plná, na jídlo jsme čekali přibližně 20 minut. Předesílám, že jsme s partnerem a našimi kamarády zhýčkaní burgery v Hard rock cafe, Friday´s či Dish. Po zakousnutí do prvního sousta bylo ale jasné, že by se vyplatilo čekat i hodinu a že bych zkousla i ty místa u dveří. Chuťové pohárky hlásí stav totální extáze. Tu dokresluje úsměv všech strávníků a souhlasné přikyvování. Chuť burgerů, omáčky i hranolků jednoznačně koresponduje s faktem, že Palanda je aktuálně nejlépe hodnocená burgrárna v Praze dle serveru http://www.expats.cz/poll/best-burger-in-prague/.  Svůj díl na tom mají jistě i ceny. Burger o váze 500g včetně hranolek a majonézy za 259 Kč je nesporný poměr mezi cenou a výkonem. Po jídle, které bych se nebála nazvat hodováním, mi upřímně ani nevadilo, že nabídka menu na webových stránkách www.cafepalanda.cz  nebyla aktuální a tedy nekorespondovala s lístkem v restauraci. Za to se nám velmi omluvili a sami uznali chybu.  Partnera ani nakonec nemrzelo, že se do burgeru nedají přidat žádné další suroviny. Jak sám uznal, kazit takto vyváženou chuťovou kombinaci by bylo barbarství.

Možná malé zklamání nastalo u manžela kamarádky, když si chtěl dát nějaký dezert. Ty v menu ani denní nabídce nenajdete. Na druhou stranu jste v burgrárně a ne v ovocném světozoru Hájek mající beztak svoji provozovnu asi 200 metrů od Palandy. Tak si tam s partnerem zašli a maximálně spokojení byli všichni. Beztak jim malá procházka udělala jenom dobře.

Placení zvlášť jednoho účtu také nebyl problém. Pokud k tomu připočteme čisté toalety v dostatečném počtu, Cafe Palanda mohu jenom doporučit!

Vaše Markéta

Ahoj jmenuji se Markéta a je mi 29 let. Dálkově studuji VOŠ Palestru – obor wellness a balneo. Žiji pozitivním způsobem života a snažím se mít neustále dobrou náladu. Miluji svou rodinu a přátele, sport, spánek, hudbu a dobré jídlo.

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář