Avokádo a tofu salát na japonský způsob

Osvěžující a rychlý avokádo a tofu salát, ideální v letních měsících!

Ingredience:
– nakrájené zralé avokádo (když vydloubnete stopku, tak by avo pod ní mělo být krásně zářivě žluto-zelené, měkkčí na dotek)
– bazalkové měkké tofu
– sůl, pepř, sušený česnek, bazalka
– sójová omáčka Kikkoman nebo Shoyu
– černý / bílý sezam

Postup:
Avokádo nakrájíme, zlehka osolíme a opepříme. Vylijeme vodu z balení tofu, pokud ho nespotřebujete, vodu si ponechte v mističce a zbytek syrového tofu nechte ve vodě v lednici. Tofu rozmačkáme vidličkou, okořeníme a osmahneme. Nasypeme na avokádo, zakapeme sójovou omáčkou a posypeme černým sezamem.

Pod avokádo můžete dodat: čerstvý opraný špenát nebo rýži.

Dobrou chuť!

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..