Avokádo a tofu salát na japonský způsob

Osvěžující a rychlý avokádo a tofu salát, ideální v letních měsících!

Ingredience:
– nakrájené zralé avokádo (když vydloubnete stopku, tak by avo pod ní mělo být krásně zářivě žluto-zelené, měkkčí na dotek)
– bazalkové měkké tofu
– sůl, pepř, sušený česnek, bazalka
– sójová omáčka Kikkoman nebo Shoyu
– černý / bílý sezam

Postup:
Avokádo nakrájíme, zlehka osolíme a opepříme. Vylijeme vodu z balení tofu, pokud ho nespotřebujete, vodu si ponechte v mističce a zbytek syrového tofu nechte ve vodě v lednici. Tofu rozmačkáme vidličkou, okořeníme a osmahneme. Nasypeme na avokádo, zakapeme sójovou omáčkou a posypeme černým sezamem.

Pod avokádo můžete dodat: čerstvý opraný špenát nebo rýži.

Dobrou chuť!

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Napsat komentář