Vietnamese cuisine – Spring rolls recipe

Ingredience + postup

  1. (fotky ingrediancí zde)
  2. syrové šedé krevety
  3. houby Shitake a Jidášovo ucho
  4. 1 cibule, 1 mrkev a vlasové rýžové nudle , 1 jarní cibulka – množství na 1 čajový talířek 
  5. 2 vejce
  6. malé množství hladké mouky 
  7. 1 balení mletého masa
  8. rýžový papír bánh da nem ( na obrázku mám špatný)
Ohledně množství a způsobu přípravy – držte se obrázků 😉
Promícháme maso s ingrediencemi z talířku – houbami, cibulí, mrkví a krevetami – nasekanými na drobno.
Přídáme dvě vejce a nasekanou jarni cibulku a pořádně promícháme, aby se ingredience spojily.
Rozmícháme mouku v mističce s vodou.
A potíráme jednu stranu rýžového papíru, aby změkl – snažte se ho nerozmočit 😉
Vlhkou stranu otočíme dolů a do spodní poloviny doprostřed vložíme směs masa asi o šířce 3 – 4 cm a výšce 2 – 3 cm
( doufám, že je to srozumitelné) 🙂
Začneme rolovat asi do půlky papíru – hlavně se nebojte a pořádně utahujte váleček.
V půlce ohneme boční strany jako vidíte na obrázku a dorolujeme.
Maminka mé vietnamské kamarádky Trang mi zdůrazňovala, že se musí okamžitě smažit, takže si je nepřipravujte třeba půl dne předem, ale opravdu v dobu, kdy je budete smažit.
Vložíme jednu rolku po druhé

Zakladatelka a autorka více jak stovky článků na webu Zdraví posláním (Gastroradar). Masérka v síti Infinit Vysočany – hotel Step. Od ledna 2019 Infinit Holešovice – hotel Absolutum Boutique. Studentka VOŠ oboru wellness a balneo. Ambasadorka destigmatizace duševních onemocnění. Zkušenosti s vedením dětské a rodinné jógy, dramatické výchovy a boulderového lezení pro děti..

O autorovi Výpis článků Podpořte autora

Přečtěte si také

    None Found

Napsat komentář